Suomi-Irlanti-seura järjestää taas keväällä 2022 matkan Irlantiin. Yhteistyökumppanimme on Kon-Tiki-matkatoimisto, jonka kanssa toteutimme todella onnistuneen matkan viime syksynä. Matkan yksityiskohtiin voi tutustua vielä tarkemmin Kon-Tikin nettisivuilla. Sitä kautta pääsee myös ilmoittautumaan mukaan matkalle. Edellisessä Shamrock-lehdessä on kuvaus syksyn 2021 matkasta.

Matkalle on ilmoittauduttava viimeistään 21.2.2022.

1. päivä ma 25.4.2022 | Dublin, Wicklow, Powerscourt House, Glendalough, Cork (A, L)
Finnairin suora lento Helsinki – Dublin klo 08:15 – 09:30. Ceád Mile Fáilte! Tervetuloa!

Suomenkielinen opas ja kuljettaja ovat asiakkaita vastassa Dublinin lentokentällä. Siirtyminen bussiin, joka odottaa Dublinin lentokentän vieressä bussiparkissa. Kuljetus Dublinista kohti Wicklown vuoristoa. Wicklown maakuntaa sanotaan myös Irlannin puutarhaksi, eikä suotta, sillä matkan varrella nähdään vihreitä puutarhamaisia laaksoja ja jylhiä vuoria. Päivän aikana pysähdytään kuvaamaan maisemia.

Powerscourt House & Gardens
Powerscourtin kartano sijaitsee Enniskerryssä, Great Sugarloaf -vuoren juurella. Kartanon perusti aikoinaan Irlannin marsalkaksi nimetty aatelisherra Sir Richard Wingfield, jonka suku asutti kartanoa vuosisatojen ajan. Kartanon upeasta puutarhasta löytyy mielenkiintoisia osia, mm. italialainen, amerikkalainen ja japanilainen puutarha, yrttitarha ja eläinten hautausmaa. Puutarhassa on mm. 200 eri puulajia! Kartano paloi 1970-luvulla, mutta nykyisin sisätiloissa on irlantilaisia tuotteita myyvä designkeskus ja Avoca-kahvila. Yhteinen lounas vierailun aikana. Iltapäivällä matka jatkuu kohti Glendalough-luostarirauniolaaksoa.

Glendaloug
Lounaan jälkeen saavutaan Glendalough-laaksoon, joka sijaitsee keskellä Wicklown vuoristoa. Laaksossa toimi aikoinaan Pyhän Kevinin 400-luvulla perustama munkkiluostari, jonka rauniot löytyvät kahden vuoristojärven rannalta. Alueella on myös erikoinen pyöreä torni, The Round Tower, jollaisia tavataan lähinnä vain Irlannin saarella. Entisaikojen tunnelma on laaksossa lähes käsin kosketeltavissa ja alueen luonto on sanoin kuvaamattoman kaunis. Vierailun jälkeen matka jatkuu kohti Corkin maakuntaa. Majoittuminen The Address Cork 4* -hotelliin Corkissa.

2. päivä ti 26.4.2022 | Whiskey Distillery, Titanic Experience ja Cork (A, L)

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Aamiaisen jälkeen lähdetään tutustumaan yhteen Irlannin kuuluisimmista, muun muassa Jamesonin viskeistä tunnetusta tislaamosta.

Midleton Whiskey Distillery -viskitislaamo
Viskitislaamolla tehdään opastettu kierros tislaamon vanhoissa rakennuksissa ja tutustutaan irlantilaisen viskin historiaan ja tislaukseen. Lopuksi maistellaan irlantilaisten “elämän vettä” (viski on iiriksi uisce baha ja tarkoittaa elämän vettä). Tislaamolla on erinomainen kauppa, jossa on saatavilla erilaisia viskejä ja matkamuistoja. Vierailun jälkeen matka jatkuu kohti Cobhin merenrantakaupunkia.

Cobh & Titanic Experience
Cobh on värikäs ja idyllinen pieni kaupunki Corkin eteläpuolella. Kaupunki on jäänyt historiaan, sillä se on ollut 2,5 miljoonan irlantilaisen maastamuuttajan viimeinen pysäkki kotimaassaan. Cobh, joka oli ennen nimeltään Queenstown, oli myös Titanicin viimeinen pysähdyspaikka sen traagisella neitsytmatkalla.

Cobh on myös viehättävä viktoriaarisen arkkitehtuurin kehto erikoisen jyrkän mäen juurella. Kaupungin korkeimmalla paikalla on kuuluisa St Colman’s katedraali. Katedraalin läheltä löytyy myös erikoiset ja värikkäät ’Deck of Cards’ -talot. Satamassa, vanhassa White Star Line lipputoimistossa, on mielenkiintoinen Titanic Experience -keskus ja näyttely. Opastetun kierroksen aikana kuullaan täältä alukseen nousseista viimeisestä 123 matkustajasta ja millainen heidän matkansa Titanicilla oli. Cobhista matka jatkuu takaisin Corkin keskustaan, jossa tehdään kaupunkikierros bussilla. Kierroksen jälkeen on aikaa tutustua Corkin kaupunkiin omaan tahtiin.

Corkin kaupunkikierros
Corkin kaupunkikierroksen aikana nähdään kaupungin tärkeimmät nähtävyydet kuten Cork City Gaol vanha vankila, St. Finbarr’s katedraali, The Crawford Municipal taidegalleria, kaupungintalo, upea kauppahalli The English Market, kaupunginkirjasto, The Custom House, Cork Opera House, oikeustalo, The Shandon Butter Museum ja monta muuta kaupungin suosituinta vierailukohdetta. Päivän aikana nautitaan yhteinen lounas. Ilta on vapaata aikaa.

3. päivä ke 27.4.2022 | Ring of Kerry, Kerry Bog Village, Kissane Sheep Farm (A, L)

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Tänään retkeillään Kerryn maakunnassa.

Ring of Kerry -maisemaretki
Aamiaisen jälkeen lähdetään koko päivän retkelle Iveraghin niemimaalle. Tätä maisemarikasta reittiä kutsutaan nimellä Ring of Kerry ja reitin sanotaan olevan yksi Euroopan upeimmista. Reitti alkaa Killarneystä ja se kiertää niemimaan ympäri vastapäivään kapean tien vuoksi noin 180 km mittaisen matkan. Corkista on Killarneyhin matkaa noin 80 km.

Kerry Bog Village turvemuseokylä
Päivän ensimmäinen pysähdyspaikka on Glenbeighin kylässä sijaitsevassa turvemuseokylässä. Kylässä on esillä entisaikojen turvekattoisia mökkejä. Vierailun aikana tutustutaan, kuinka tällainen pieni kylä sai aikoinaan 1800-luvulla elantonsa alueen turvepelloilta. Vierailun jälkeen pidetään aamukahvitauko, ja rohkeimmat voivat maistaa Red Fox Inn pubin erinomaista Irish Coffeeta! Glenbeighsta matka jatkuu kohti Kells Bay lahtea, jossa pysähdytään ihailemaan upeita merimaisemia. Tämän jälkeen matka kulkee eteenpäin kohti niemimaan kärkeä Cahersiveen ja Waterville kylien kautta. Lounastauko pidetään matkan varrella.

Kissane Sheep Farm lammastila
Iltapäivällä tutustutaan lammastilaan ja lammaskoirien työskentelyyn. Kissane Sheep Farm maatila on perinteinen, irlantilainen lammastila, jolla on noin 1000 lammasta ja satoja karitsoja. Maatilaa pitävät John Kissane ja hänen poikansa Sean ja tila on ollut heidän perheellään yli 150 vuoden ajan. Vuonna 2005 maatila avasi ovensa vierailijoille, jotka voivat nauttia maatilalla lammaskoira-showsta ja kauniista maisemista Moll’s Gap -alueella Kenmaressa.

Illaksi saavutaan takaisin tuttuun hotelliin Corkissa.

4. päivä to 28.4.2022 | Kilkenny, Dublin, Irlantilainen ilta Celtic Night (A, I)

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Kirjaudumme ulos hotellista ja läh-demme Kilkennyyn, joka oli keskiajalla tärkeä kaupunki Irlannissa. Kilkennyn kaupunkikierros tehdään hauskalla minijunalla! Kilkennystä löytyy mielenkiintoisia keskiaikaisia rakennuksia ja kirkkoja. 1640-luvulla tämä tärkeällä paikalla sijainnut kaupunki toimi Irlannin pääkaupunkina silloisen kuninkaan ollessa maanpaossa Ranskassa. Vielä tänäkin päivänä Kilkennyn asukkaat antavat ymmärtää heidän olevan pääkaupunkilaisia! Kilkennyssä on hetki aikaa omakustanteiselle lounaalle, jonka jälkeen kuljetus Dubliniin ja majoittuminen hotelli Arlingtoniin 3*. Yhteinen matkan päätösillallinen Celtic Night -illan yhteydessä.

Celtic Night – Irlantilainen ilta
Arlington-hotellin Celtic Night – irlantilainen ilta on unohtumaton kokemus. Illan ohjelmassa on hyvää ruokaa, juomaa ja perinteistä irlantilaista musiikkia ja tanssia. Illan aikana esiintyy maailmankuulu Celtic Rhytm -tanssiryhmä ja orkesteri. Irlantilainen bändi esittää irlantilaisia balladeja.

5. päivä pe 29.4.2022 | Kotimatka

Aikainen aamiainen hotellissa tai aamiaispaketit mukaan, huoneiden luovutus ja kuljetus Dublinin lentokentälle, jonne tulee saapua viimeistään klo 8. Paluulento Helsinkiin klo 10:15 – 15:20.

Slán Abhaile! Näkemiin!

 

Ateriat: A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

Lennot
AY1381 Finnair Helsinki – Dublin
AY1382 Finnair Dublin – Helsinki

Majoitus


The Address Cork 4*
25.4.2022 29.4.2022 klo 08:15 – 09:30 klo 10:15 – 15:20
Military Hill, St. Lukes, Cork, https://www.theaddresscork.com
4* The Addess Cork sijaitsee Corkin keskustan tuntumassa, korkean mäen päällä paikalla, josta aukeaa upeat näköalat keskustaan ja satamaan. Hotellissa on 70 huonetta, joissa on kylpy/suihku, puhelin, TV, internet-yhteys, hiustenkuivaaja, silitysvarusteet ja kahvinkeittovälineet. Hotellin yleisissä tiloissa on Cookhouse Bar & Restaurant ravintola ja baari. Hotellissa myös kuntosali ja sauna.

Arlington Hotel 3*
23-25 Bachelors Walk, O’Connell Bridge, Dublin 1
www.arlingtonhotel.ie
Arlington hotelli on viihtyisä kolmen tähden hotelli Dublinin ydinkeskustassa O’Connell Street -pääkadun vieressä, Temple Bar -aluetta vastapäätä. Hotellissa on 131 huonetta, varusteena kylpy/suihku, TV, hiustenkuivaaja, TV, silitysvarusteet, puhelin ja ilmainen internet. Hotellin tiloissa on ravintola ja Knightsbridge baari. Baarissa on iltaisin suosittu irlantilainen ilta Celtic Night, jossa on illallisen lisäksi tarjolla irlantilaista musiikkia ja tanssiesitys.

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Matkaohjelma pdf-tiedostona.

Oy Kon-Tiki Tours Ltd I Puh. +358 (0)9 466 300 I Y-tunnus 1589024-5 I info@kontiki.fi I www.kontiki.fi