Coughlan, Cannon, Keville ja Karjalainen

Syksyn saapuessa lähestyy Irish Festival in Finland, joka järjestetään jo 28. kerran 28.9.-7.10.2013.

Meillä on ilo ja kunnia saada yksi suurista Irlannin äänistä, Mary Coughlan jo viidennen kerran festivaalimme pääesiintyjäksi. Joku voi kysyä, miksi taas, eikö muita ole? On toki muitakin, mutta Mary, jolla on festivaalimme johdosta syntynyt myös rakkaus Suomea ja suomalaisia kohtaan, tulee tänne aina mielellään ja mielellään me otamme hänet vastaan!

Mary esiintyy Turun hienossa Sigyn-salissa lauantaina 5.10. Sunnuntaina 6.10.Mary matkustaa Suomenlahden etelärannalle Tallinnaan, jossa meillä on aikaisemminkin ollut muutama pienempi konsertti.

Mary Coughlan on ensimmäinen pääesiintyjämme, joka vierailee Tallinnassa. Hänellä on konsertti Café Noblessa meren rannalla kauniilla paikalla Kalamajan kaupunginosassa.

Maanantaina 7.10. Mary Coughlan astuu tutulle Savoy-teatterin lavalle Helsingissä. Hän on siellä esiintynyt jo kolme kertaa aikaisemminin.

Festivaalille saapuu myös erinomainen länsi-irlantilainen duo Cormac Cannon ja Breda Keville, joka esiintyy eri puolilla Suomea, useimmissa konserteissa mukana on myös suomalaisen irlantilaismusiikin guru, Samuli Karjalainen.

Mukana on myös paljon muita irlantilaisen musiikin soittajia.

***

Autumn comes and so does Irish Festival in Finland for 28th time 28th September . Th October,2013.

Mary Coughlan, one of the great voices of Ireland, will headline our festival already for fifth time,

You can ask: ”Are there not any others to come?” Yes, there are many others, but Mary, who has become a big friend of Finland, and Finns, because of our festival, always comes here with great pleasure and we are very pleased to have her performing here again.

Mary Coughlan will perform in the great Sigyn hall in Turku on Saturday 5th October. On Sunday 6th October she will travel to Tallinn. We have had some small concerts in the Estonial Capital, during the years passed, but Mary Coughlan is the first headlinging act of our festival to perform there. The venue will be Café Noble, on a beautiful place by the sea in Kalamaja district.

On Monday 7th October Mary Cougha will play at the Savoy Theatre, where she has performed a few times and which she very much likes.

The festival will feature also a great duo from the west of Ireland, Cormac Cannon and Breda Keville. They will play concerts in different parts of Finland. In most of the concerts they will be joined by the Finnish Master of Irish music, Samuli Karjalainen.

Irish music will also be heard in sessions in various places.

Come and join the celebration of Irish music and you will not have to regret for not coming!

Lehdistökuvia Dropboxissa.

 

Ohjelma/Program

Irish Festival in Finland 28.9.-7.10.2013

Lauantai/Saturday 28.9.  Liput/Tickets
Kerava Keuda-talo 19.00
Cormac Cannon & Breda Keville with Samuli Karjalainen
10,-
Sunnuntai/Sunday 29.9.
Martinus-sali, Vantaa 15.00
Cormac Cannon & Breda Keville with Samuli Karjalainen
 10,-
Maanantai/Monday 30.9.
Vantaa, Koivukylän kirjasto 18.00
Cormac Cannon & Breda Keville with Samuli Karjalainen
Vapaa pääsy/Free entrace
Tiistai/Tuesday 1.10.
Helsinki, O’Malley’s  20.00
Cormac Cannon & Breda Keville with Samuli Karjalainen
Vapaa pääsy/Free entrace
Keskiviikko/Wednesday 2.10.
Joensuu, Teatteriravintola 19.00
Cormac Cannon & Breda Keville with Samuli Karjalainen
7 ,-
Torstai/Thursday 3.10.
Viitasaari, Miekkaniemi 19.00
Cormac Cannon & Breda Keville with Samuli Karjalainen
 10,-
Perjantai/Friday 4.10.
Lapua, Marian talli 19.00
Cormac Cannon & Breda Keville
 10,-
Lauantai/Saturday 5.10.
Kalajoki, Sandy Kelt 19.00
Cormac Cannon & Breda Keville
 10 ,-
Turku, Sigyn 19.00
Mary Coughlan, Gello
37 ,-
Sunnuntai/Sunday 6.10.
Tallinna, Café Noble 20.00
Mary Coughlan
15 ,-
Maanantai/Monday 7.10.
Helsinki, Savoy-teatteri 19.00
Mary Coughlan, Gello
Liput 35,-
Fis jäsenet/
Members30,-

Ennakko/Advance:

 

Kerava /Piletti
Turku /Lippu.fi
Martinus & Savoy-teatteri Lippupalvelu

puh. 0600-10-800 (1,96€/min.) 01400-10-020 (6.96 €// min +pvm)

 

Cafe Noble,Tallinna, tiedustelut ja varaukset juha.tobolete(at)gmail.com ja puh. +372 533 45 007

 

Mary Coughlan

Irlanti on tuottanut monia loistavia laulajattaria ja yksi omaperäisimmistä on Mary Coughlan. Hänen sielukkaat tulkintansa niin uusista kuin vanhoista sävelmistä ovat saaneet innostuneen vastaanoton kaikkialla maailmassa.

Vuonna 1956 syntynyt Galwaystä, Irlannin länsirannikolta, kotoisin oleva Mary oli kauhukakara, joka karkasi nuorena Lontooseen viettääkseen hippielämää. Hän elätti itsensä mm. kadunlakaisijana aina välillä laulaen. Mary löysi galwayläisen pojan, jonka kanssa meni naimisiin ja kolme lasta syntyi nopeassa tahdissa. Avioliitto kuitenkin kesti vain kuusi vuotta.

Mary oli aina harrastanut laulamista pubeissa. Tunnettu hollantilainen muusikko Erik Visser löysi hänet ja halusi tuottaa levyn. Ensilevy ”Tired and Emotional” ilmestyi vuonna 1985 ja sen menestyksen myötä Mary sai sopimuksen Warner Brothers -levy-yhtiön kanssa.

Lopullinen kansainvälinen läpimurto tapahtui seuraavan levyn ”Under The Influence” (1987) myötä. Vuonna 1988 Mary vieraili ensi kerran Suomessa valloittaen yleisön Oulun Kuusrockissa.

Kaksi vuotta myöhemmin hän esiintyi Helsingissä ja Tampereella.

Levytysura näytti komealta ja uusia levyjä julkaistiin, mutta ongelmia tuli levy-yhtiön ja alkoholin kanssa. Mary sai potkut vuonna 1992 ilmestyneen erinomaisen ”Sentimental Killers”-levyn jälkeen. Alkoholi tuntui vievän Maryn. Levyjäkin tuli pienille merkeille, mutta alamäki oli alkanut. Lopulta Mary, joka oli myös pienen tytön äiti, hakeutui hoitoon ja raitistui.

Ura oli aloitettava alusta pienien klubien kautta, mutta Mary palasi huipulle. Vuonna 1997 V2-levy-yhtiölle tehty ”After The Fall” oli comeback ja sai loistavat arvostelut kaikkialla. Keikkoja tuli ja ensi kerran Mary teki Yhdysvaltojenkiertueen.

Pian seurasi ison orkesterin kanssa tehty show, jossa Mary esitti Billie Holidayn lauluja. Tämä julkaistiin myös levynä vuonna 2000. Kaikki näytti hyvältä, mutta seuravana vuonna tehty ”The Long Honeymoon” ei saanut virallista julkaisua. Mary on ostanut sittemmin oikeudet ja levy on julkaistu myöhemmin.

Tulevaisuus näytti taas epävarmalta, mutta 2002 saksalaiselle Tradition & Moderne -levy-yhtiölle tehty ”Red Blues” toi Maryn jälleen esiin. Henkilökohtaiset ongelmat ja vaikea ero kuitenkin toivat Maryn elämään jälleen mustat sävyt.

Tällä hetkellä Mary Coughlanilla menee hyvin. Hän on mm näytellyt Neil Jordanin elokuvassa ”Breakfast On Pluto” yhdessä Liam Neesonin kanssa.

Vuonna 2009 ilmestynyt ”The House of Ill Repute” on yksi hänen parhaista levyistään. Raju, mutta samalla kaunis levy kertoo kamppailusta vaikeuksien kautta voittoon. Tuottajana on toiminut jälleen Erik Visser. Levy nosti Mary Coughlanin jälleen irlantilaisten laulajien eturiviin, jonne hän ehdottomasti kuuluu.

Samana vuonna ilmestyi myös Mary Coughlanin omaelämäkerta ”Bloody Mary”, jossa hän mitään sensuroimatta kertoo elämänsä ylä- ja alamäistä.

Viime vuonna ilmesyi 25-juhlakokoelma ”The Whole Affair”.

Mary Coughlan on aina tervetullut vieras. Loistavia laulajia ja tulkitsijoita ei maailmassa koskaan ole liikaa ja hän on yksi loistavimmista. Hänen musiikkinsa ei ole irlantilaista kansanmusiikkia, mutta jos jonkun laulussa kuuluu, näkyy ja tuoksuu Irlanti, se on Mary Coughlan!

Mary Coughlan on esiintynyt usein Suomessa ja hänellä on vankka kannattajakunta. Hän on vieraillut Irish Festival in Finlandissa vuosina 1998, 2002, 2007. ja 2010. Joku ehkä miettii, miksi jälleen. Miksi ei? Mary Coughlan on loistava laulujen tulkitsija ja kun häntä on kerran kuullut, haluaa kuulla jälleen uudestaan ja uudestaan.

Mary Coughlan Irish Festival in Finland:

Lauantai 5.10. Sigyn, Turku

Sunnuntai 6.10. Café Noble, Tallinna

Maanantai 7.10. Savoy-teatteri, Helsinki

Cormac Cannon

Cormac Cannon began learning the whistle from Mary Bergin at an early age. He took up the pipes some years later, learning initially from Tommy Keane and later from other prominent players during regular visits to the Willie Clancy summer schoolj. He has toured and thaught in Ireland, Japan, Africa, and the USA and troughout Europe. In 2011, he recorded the album “The Trip to Carrick” in collaboration with Lamond Gillespie and John Blake. Other recorded output includes The Cobblestone Sessions (Mulligan 2002), Rogha Scoil Samhradh Willie Clancy 2008 and a series of albums recorded by his mother, harpist Kathleen Loughnane. Cormac has a keen interest in the music of the older pipers and fiddle players, particulary the music of Clare and Kerry, and a preference for the sound of the flat-pitched pipes.

Breda Keville

Breda Keville grew up on the shores of Lough Corrib in Claran, near Headford, Co. Galway. She attended whistle lessons with Mary Bergin from the age of seven and began learning the fiddle at school shortly afterwards. She got a new fiddle for her 13th birthday and soon became hooked! Being the youngest of six, Breda was very much influenced by what her older siblings were listening to. Her musical influences come predominantly from older players ranging from Bobby Casey, Sarah & Rita Keane, Paddy Fahey, Paddy Canny, Joe Ryan, Patrick Kelly to Willie Clancy and Felix Doran, to name but a few. She gives workshops regularly, both in Ireland and abroad, and teaches in Galway on an individual basis. She released her soso CD, ‘The Hop Down’, in July 2006. Though predominantly unaccompanied, the recording also features her sister Claire on fiddle and concertina, Liam Lewis on fiddle and Terence O’Reilly on guitar. While rewiewing the album in the Journal of Music in Ireland (JMI), Dermot McLaughlin wrote that: “A recording like this is a causte for optimism at the time when so many accents and points of difference are being smoothed out of traditional music in studio recordings and elsewhere. This hop down is really a big step up!

Samuli Karjalainen

Samuli Karjalainen on monipuolinen helsinkiläissyntyinen muusikko. Hänen musiikkiharrastuksensa alkoi 6-vuotiaana Itä-Helsingin musiikkiopistossa klassisen kitaransoiton opinnoilla Paavo Lindbergin johdolla. Myöhemmin hän kiinnostui kansanmusiikista ja erikoistui erityisesti irlantilaiseen kansanmusiikkiin. Kitaran ja muiden kielisoitinten ohella Karjalainen soittaa erilaisia pillejä, huiluja ja bodhrán-rumpua sekä laulaa.
Karjalainen on soittanut pitkässä rivissä eri yhtyeitä kokoonpanoinaan mm. Crosscountry 50 km, Shannúa, Perilliset, Pulari, Désirée Saarela & Triskel, Jane Raven ja Green Cottage. Karjalainen opiskeli irlantilaista kansanmusiikkia Irlannissa Limerickin yliopistossa (University of Limerick) ja suoritti tutkinnon MA in Irish Music Performance vuonna 2007.
Opintojen päätyttyä hän on työskennellyt esiintyvänä muusikkona ja opettajana Irlannin Claren alueella sekä Suomessa. Tällä hetkellä Samuli toimii kansanmusiikin soitonopettajana Pitäjänmäen musiikkiopistossa sekä opettaa yksityisesti, musiikkileireillä sekä workshopeissa tinapilliä, kielisoittimia ja bodhrán-rumpua.