Dé Danann oli Irkkufestarin 2012 pääesiintyjä!

Vuonna 1986 saapui legendaarinen Dé Danann -yhtye Helsinkiin esiintyäkseen ensimmäisillä suomalaisilla irlantilaisen musiikin festivaaleilla. Irish Festival in Finland aloitti kunniakkaan taipaleensa.
Tämä irlantilaisen folkin Rolling Stonesiksi kutsuttu yhtye esiintyi festivaaleilla myös vuonna 1992. Nyt onkin korkea aika tulla takaisin, ja yhtye esiintyi Vanaja-salissa, Hämeenlinnassa sunnuntaina 30.9. ja Savoy-teatterissa Helsingissä maanantaina 1.10.

Vuosien varrella esiintyjinä ovat olleet monet Vihreän saaren suuruudet, kuten Dé Danann, Patrick Street, The Chieftains, The Dubliners, Liam O’Flynn, Donal Lunny, Altan, Christy Moore, Davy Spillane Band, Mary Black, Jimmy McCarthy, Séan Keane, Dervish, Bringing It All Back  Home, Leslie Dowdall, Mary Coughlan, Maire Breatnach, Eleanor Shanley, The Saw Doctors, The Woods Band ja Luka Bloom. Kuitenkin Dé Danannin esiintymiset muistetaan ainutlaatuisina ja nyt on siis tilaisuus kuulla heitä uudestaan – ensikertaisille kokemus on vielä edessä.

Haitaristi Danny O’Mahony saapuu Suomeen ensi kerran esiintyen yhdessä Bodhran- ja percussiovirtuoosi Johnny McDonaghin ja vanhan tuttumme Cyril O’Donoghuen (buzuki, kitara   ja laulu) kanssa eri puolilla Suomea.

esiintyjät

Ohjelma/Program

Irish Festival in Finland 29.9.-7.10.2012

Lauantai/Saturday 29.9.
Keuda-talo, Ravintola Välkkä, Kerava 19.00
The Danny O’Mahony Trio
10.-
Sunnuntai/Sunday 30.9.
Martinus-sali, Vantaa 14.00
The Danny O’Mahony Trio
10,-
Vanaja-sali, Hämeenlinna 19.00
Dé Danann
31,-/29-
Ennakko Verkatehdas ja Lippupalvelu
Maanantai/Monday 1.10.
Savoy-teatteri, Helsinki 19.00
Dé Danann
35,-/30,-
Ennakko Savoy-teatteri ja Lippupalvelu
Tiistai/Tuesday 2.10.
Savoy-teatteri, Helsinki 14.00
The Danny O’Mahony Trio
koululaiskonsertti
O’Malley’s Irish Bar, Helsinki 21.00
The Danny O’Mahony Trio
Vapaa pääsy
Keskiviikko/Wednesday 3.10.
Teatteriravintola, Joensuu 19.00
The Danny O’Mahony Trio
10,- /7,-
Torstai/Thursday 4.10.
Miekkaniemi, Viitasaari 19.00
The Danny O’Mahony Trio
10,-
Perjantai/Friday 5.10.
Marian Talli, Lapua 20..00
The Danny O’Mahony Trio
10,-/7.-
Lauantai/Saturday 6.10.
Monk, Turku 20.00
The Danny O’Mahony Trio + Recycle Band
15,-/10.-

Ennakomyynti/Advance

Vanaja-sali, Savoy ja/and Martinus Lippupalvelu www.lippupalvelu.fi 0600-10-800 (1,96€/min.+pvm) 0600-10-020 (6,79 €/min+pvm)
Savoy myös oma lippukassa 09-310-12000

Lapua: Vanhan Paukun info ja Marian talli
Turku: Musiikkiliike 8raita

Esiintyjät performers Irish festival in Finland 2012

Dé Danann

Irlantilaisen kansanmusiikin Rolling Stonesiksi kutsuttu, legendaarinen De Danann palaa 20 vuoden jälkeen Suomeen. Yhtyeen keikkakalenteri on täyteen buukattu, mutta onneksi sieltä löytyi tilaa. Aikaisemmat vierailut olivat vuonna 1986 ensimmäisen Irish Festival in Finlandin pääesiintyjänä. Vuonna1988 yhtye esiintyi Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla ja 1992 uudestaan Irish Festival in Finlandissa.

Irlannin länsirannikolta kotoisin oleva yhtye julkaisi ensimmäisen levynsä “De Danann” vuonna 1975 ja on julkaissut 14 albumia, mm. “Anthem”, “Star Spangled Molly” ja “The Mistä Covered Mountain”. Yhtye on tullut tunnetuksi ennakkoluulottomuudestaan ja on levyttänyt mm. Beatlesin “Hey Juden” ja Händel-mukaelman “The Arrival of the Queen of Sheba to Galway”.
Vaikutteita on saatu myös Gospelista ja Kletzmeristä.
De Danann on ollut koko ajan irlantilaisen kansanmusiikin kulmakiviä, monien mielestä lajinsa paras.

De Danannissa soittavat:
Alec Finn, buzuki. Perustajajäsen, joka on vastannut suuressa määrin sovituksista. Toisin kuin useimmat irlantilaiset buzukin soittajat, hän on valinnut soittimekseen kreikkalaisen buzukin.
Alec on myös tunnettu opettajana ja on halunnut jakaa taitojaan nuorille muusikoille.

Johnny “Ringo” McDonagh, bodhran-rumpu. Toinen yhtyeen suurista virtuooseista on luonut aivan oman tyylin soittaa instrumenttiaan. Hän on mm. ensimmäinen, joka soitti bodhrania tiskiharjalla, josta monet muut ovat ottaneet mallia! Ringo on soittanut myös Arcady-yhtyeessä, jonka kanssa vieraili Irish Festival in Finlandissa vuonna 1989.

Eleanor Shanley, laulu. Irlanti on naislaulajien maa ja Co. Leitrimistä kotoisin oleva Eleanor kuuluu näiden aateliin. Hän on esiintynyt Dé Danannin lisäksi mm. Ronnie Drewn ja The Dublinersin kanssa. Eleanor on julkaissut useita sooloalbumeja ja vieraillut Irish Festival in Finlandissa soolona vuonna 1999.

Brian McGrath, banjo. Co. Fermanaghista, Pohjois-Irlannista kotoisin oleva muusikko on soittanut mm. Four Men and a Dog -yhtyeessä, joka esiintyi Irish Festival in Finlandissa vuonna 1991.

Derek Hickey, haitari, alkoi soittaa 12-vuotiaana ja 18-vuotiaana liittyi Arcady-yhtyeeseen ja liittyi De Dananniin 21-vuotiaana. Hän opettaa Limerickin yliopistossa haitarinsoittoa.

Mick Conneelly, viulu ja buzuki, on kiertänyt monien tunnettujen muusikkojen, kuten Mairtin O’Connorin ja Matt Molloyn kanssa. Ensimmäinen sooloalbumi julkaistiin vuonna 2001. Mick on myös toiminut instrumenttina opettajana. Hän on soittimensa arvostetuimpia virtuooseja Irlannissa.

Kun nämä taitavat ja arvostetut muusikot soittava yhdessä livenä, kyseessä on omaa luokkaansa oleva kokemus. Sitä ei kannata missata!

Konsertit
Sunnuntai/Sunday 30.9. Vanaja-sali, Hämeenlinna
Maanantai/Monday 1.10 Savoy-teatteri, Helsinki

The Danny O’Mahony Trio

Danny O’Mahony on haitaristi Ballyduffista, Kerryn kreivikunnasta Länsi-Irlannista ja on tunnettu virtuoosimaisesta soolosoitostaan. Vuoden 2011 toukokuussa hän julkaisi ensimmäisen soololevynsä ”In Respect”, joka sai loistavan vastaanoton sekä yleisöltä että kriitikoilta.

Soittamisen lisäksi Danny toimittaa viikoittaista radio-ohjelmaa Radio Kerryssä. Hän on kiertänyt ahkerasti Euroopassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Australiassa. Lisäksi hän opettaa haitarinsoittoa.

Danny saapuu Suomeen yhdessä kahden huippumuusikon kanssa. Bohdran-rummun ja muiden rytmisoittimien taituri Johnny ”Ringo” McDonagh on tunnettu legendaarisen Dé Danann-yhtyeen jäsenenä, jonka kanssa hän myös esiintyy tämän vuoden Irlanti-festivaalilla. Cyril O’Donoghue on moninkertainen Suomen kävijä, joka soittaa buzukia, kitaraa ja laulaa.

Konsertit/Concerts

Lauantai/Saturday 29.9. Keuda-talo, Ravintola Välkkä, Kerava
Sunnuntai/Sunday 30.9. Martinus-sali/Vantaa
Tiistai/Tuesday 2.10. O’Malley’s, Helsinki
Keskiviikko 3.10., Teatteriravintola, Joensuu
Torstai 4.10. Miekkaniemi, Viitasaari
Perjantai 5.10. Marian Talli, Lapua
Lauantai 6.10. Monk, Turku
Maanantai 8.10. Pressiklubi, Helsinki